Και αυτές οι συνομιλίες θα έχουν ως αποτέλεσμα ουσιαστικά και του διαμοιρασμού των ελληνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών (κάθε "γκριζάρισμα" μειώνει την ελληνική δυνατότητα εκμετάλλευσης).
Μάλλον η ελληνική κυβέρνηση ικανοποιείται απλά με το να σταματήσουν οι τουρκικές απειλές και δίνει ως αντάλλαγμα την μη επιβολή κυρώσεων(αναφέρεται πλέον ότι απλά θα συνταχθεί κάποιος κατάλογος αυτών για το... μέλλον) και η Τουρκία θα δεχτεί να προσέλθει στις συνομιλίες.
Δηλαδή και η τουρκική οικονομία θα διασωθεί και η χώρα μας θα μπει σε συζητήσεις για το δικό μας εθνικό χώρο και ότι αυτός περιλαμβάνει!
Κομβικός υπήρξε ο ρόλος της γνωστής υπόπτου πλέον Γερμανίας που με επιμονή και προσωπική παρέμβαση της Άνγκελα Μέρκελ, όποτε κρίθηκε απαραίτητο, "βοήθησε" να καθίσουν οι δύο χώρες στο τραπέζι του διαλόγου.
Δηλαδή η έχοντας μεγάλο οικονομικό πρόβλημα τουρκική οικονομία ουσιαστικά παίρνει "σανίδας σωτηρίας" από την Ελλάδα καθώς οι κυρώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εξελίξεις στο εσωτερικό της Τουρκίας αλλά πλέον διασώζουν τον Ερντογάν!
Δένδιας: Οι "φίλοι" μας οι Ευρωπαίοι...
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε: «Ζητάμε όμως από τους φίλους και εταίρους μας στην ΕΕ να υπάρξει μία προετοιμασία μίας λίστας κυρώσεων, οι οποίες δεν επιθυμούμε να επιβληθούν τώρα στην Τουρκία, αλλά να υπάρχουν εκεί για να επιδειχθεί τι θα συμβεί εάν η Τουρκία –κάτι που εμείς απευχόμαστε– επανέλθει στην λογική των παράνομων ενεργειών».
Αν και η Άγκυρα μιλάει για διάλογο, με μία νέα Navtex που αφορά περιοχή μεταξύ του κόλπου της Φώκαιας και της θάλασσας νότια της Λέσβου, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά, στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου. Επίσης στέλνει το σεισμογραφικό πλοίο Barbaros σε θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Κύπρου. Η τουρκική αντιπολίτευση, πάντως, κατηγορεί τον Ταγίπ Ερντογάν για υποχωρητικότητα, ειδικά μετά την απόσυρση του Oruc Reis.
Πότε ξεκινούν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας -Τουρκίας
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες, Ελλάδα και Τουρκία θα ανακοινώσουν ταυτόχρονα την έναρξη του 61ου γύρου διερευνητικών επαφών, ο οποίος αναμένεται να διεξαχθεί μετά την Σύνοδο Κορυφής στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία και για το πλαίσιο της συζήτησης. Ο διάλογος θα ξεκινήσει από το σημείο που είχε σταματήσει το 2016, οπότε και διακόπηκαν με ευθύνη της Τουρκίας, η οποία αποχώρησε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου