από διάφορα κόμματα που ανεξαρτητοποιήθηκαν και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση να δηλώνουν ότι από εδώ και πέρα επιθυμούν η ψήφος τους να προσμετράται στις ψήφους της συμπολίτευσης σε όλα τα νομοσχέδια που ψηφίζονται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία.
Και μπορεί τυπικά να μην θεωρείται προσχώρηση αφού πρέπει να το ζητήσει και ο αρχηγός της Κ.Ο. Αλέξης Τσίπρας, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.
Πρόκειται για την Έλενα Κουντουρά, τον Κώστα Ζουράρι, τον Σπύρο Δανέλλη, τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, την Κατερίνα Παπακώστα και τον Βασίλη Κόκκαλη.
Την κίνηση αυτή είχε προαναγγείλει ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και με τον τρόπο του επιβεβαίωσε αργά το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
Ο κ. Βούτσης κληθείς να σχολιάσει εάν οι 6 βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης είχαν ενταχθεί την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπήρχαν θέματα με τις πλειοψηφίες απάντησε χαμογελαστός «Κοντός ψαλμός». σ.σ. και τον ακούσαμε.
Αρχικό κείμενο
Το σενάριο προσχώρησης των «6» βουλευτών που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση φέρεται να εξετάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον Χριστόφορο Βερναρδάκη.
Έφτασε η ώρα ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του να «βολέψουν» τους έξι «πρόθυμους να προδώσουν τη Μακεδονία για μια καρέκλα. Η Συμφωνία των Πρεσπών πέρασε οριακά λόγω των «έξι» και η στιγμή για την ανταμοιβή τους έφτασε.
Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η ελληνική πολιτική βασίζεται στην εφήμερη εξουσία και όχι στο εθνικό συμφέρον και τα αιτήματα των πολιτών. Η εν λόγω κυβέρνηση ισοπέδωσε κάθε δημοκρατική αξία με μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσει τα διεθνή συμφέροντα της Δύσης και να εξασφαλίσει μερικούς μήνες ακόμα στην εξουσία.
Ωστόσο, οι αποδοκιμασίες, οι κινητοποιήσεις και η λαϊκή οργή αυξάνονται και φέρνουν το Μαξίμου ακόμα πιο κοντά στην κατάρρευση. Όσο παραμένουν κυβέρνηση, τόσο καταχρώνται την εξουσία που τους εμπιστεύτηκε ο Ελληνικός λαός.
Μιλώντας για τις εκλογές, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε «Δεν αισθανόμαστε ότι είμαστε σε πίεση» και εκτίμησε ότι η πλειοψηφία των 151 θα φανεί στη Βουλή.
Μάλιστα, υποστήριξε ότι εξετάζεται το σενάριο προσχώρησης των έξι βουλευτών που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ, εάν χρειαστεί. Πρόσθεσε, δε, ότι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα εκφραστεί η διεύρυνση που επιδιώκει το κόμμα.
Σχετικά με τον κανονισμό της Βουλής, ο κ. Βερναρδάκης σε δηλώσεις του στο News 24/7 υπογράμμισε: «Κάναμε αυτό που θεωρήσαμε δημοκρατικό καθήκον» και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση επιθυμούσε να θέσει στα κόμματα το ζήτημα με τα προνόμια χρηματοδότησης, τηλεοπτικού χρόνου, χρόνου στη Βουλή κλπ. που έχουν τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί.
«Αφού δεν θέλουν αυτοί μία, δεν θέλει ο Τσίπρας δέκα» είπε.
Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο, ο υπουργός τόνισε: «Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής στον Πάνο. Πώς να κάνει αποδεκτές παραιτήσεις που δεν έχουν γίνει ποτέ; Να πάει σε αποπομπές;» αναρωτήθηκε ο κ. Βερναρδάκης και επισήμανε ότι αν συνέβαινεκ άτι τέτοιο, τότε ήταν που θα μιλούσαν για συναλλαγές στο κυβερνητικό διαζύγιο.
Ο κ. Βερναρδάκης δήλωσε ότι ο Πάνος Καμμένος μειοψήφισε στο κόμμα του: «Η Κουντουρά είναι μια πετυχημένη υπουργός, θα την αποπέμψει ο πρωθυπουργός χωρίς η ίδια να το θέλει;» είπε και έκανε λόγο για άσφαιρα πυρά από τον πρώην υπουργό Άμυνας. «Αν έχει να πει κάτι ας το πει. Είναι δυνατόν να απειλεί τον Κοτζιά;» συμπλήρωσε.
«Δεν υποτιμούμε ουτε λοιδωρούμε τον Πάνο. Συνεργαστήκαμε έντιμα. Κινδυνεύει να πέσει όμως σε παραλήρημα, ξεφτιλίζοντας έναν βουλευτή» σχολίασε για τα περί γκαζόζας.
Ο Χριστόφος Βερναρδάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Κίνημα Αλλαγής: «Το εναπομείναν ΚΙΝΑΛ θα δυσκολευτεί να μπει και στη Βουλή» ανέφερε, λέγοντας ότι δεν έχει ουδεμία οριοθέτηση σε κανένα σοβαρό ζήτημα απέντατι στη ΝΔ.
Έκανε λόγο για «υβρίδιο» που βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με την σοσιαλ-δημοκρατία και που δεν έχει σχέση με το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου