που περιβάλλουν την Γη και πολλοί τα αποδίδουν σε φυσικά φαινόμενα, ενώ άλλοι σε ΑΤΙΑ ή παραπροϊόντα τους.
Τώρα, έχουμε μυστηριώδεις «εκρήξεις φωτός», όπως τα αποκάλεσαν, χωρίς σύννεφα τριγύρω, οι οποίες φτάνουν να αγγίζουν το διάστημα έξω από την ατμόσφαιρα, τα οποία έγιναν αντιληπτά από ρωσικό δορυφόρο.
Σύμφωνα με το sputniknews.com, ο ρωσικός αστρονομικός δορυφόρος Mikhailo Lomonosov του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, ο οποίος «μπήκε» στην τροχιά της Γης το 2016, σχεδιάστηκε για να παρατηρεί τα παροδικά φαινόμενα στην ανώτερη ατμόσφαιρα της Γης, καθώς και να μελετά τα χαρακτηριστικά ακτινοβολίας της μαγνητόσφαιρας του πλανήτη, αλλά και για βασική κοσμολογική έρευνα. Το βάρος του είναι 625 κιλά.
Ο δορυφόρος είναι εξοπλισμένος με ένα διαστημικό τηλεσκόπιο για τη μέτρηση του ενεργειακού φάσματος και της χημικής σύνθεσης των κοσμικών ακτίνων υψηλής ενέργειας από την τροχιά κοντά στη Γη.
Επιπλέον, επί του σκάφους υπάρχουν εγκατεστημένα όργανα για τη μελέτη των εκρήξεων των κοσμικών ακτίνων γάμμα και της γειτονικής μαγνητόσφαιρας της Γης.
Αυτό το υπεριώδες τηλεσκόπιο που εγκαταστάθηκε στο ρωσικό δορυφόρο Lomonosov έχει καταγράψει ελαφρές «εκρήξεις» στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, των οποίων η φυσική φύση δεν έχει εξηγηθεί μέχρι στιγμής, δήλωσε ο Mikhail Panasyuk, διευθυντής του Research Institute of Nuclear Physics στο ρωσικό κρατικό πανεπιστήμιο σε μια συνέντευξη με τον Sputnik.
«Με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου έχουμε αποκτήσει ακόμη πιο σημαντικά αποτελέσματα από ό, τι αναμενόταν. Φαίνεται ότι έχουμε συναντήσει νέα φυσικά φαινόμενα...
Δεν γνωρίζουμε ακόμη τη φύση τους...
Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της πτήσης του Lomonosov σε υψόμετρο αρκετών δωδεκάδων χιλιομέτρων, καταγράψαμε αρκετές φορές μια πολύ ισχυρή «έκρηξη» φωτός, αλλά όλα ήταν καθαρά κάτω από αυτά, δεν υπήρχαν καταιγίδες, δεν υπήρχαν σύννεφα», είπε ο Mikhail Panasyuk.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου