σύγκρουσης ρωσικών και νατοϊκών δυνάμεων μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
Πριν λίγο βουλγαρική αεροπορική εταιρεία ανέστειλε τις πτήσεις αεροσκαφών της στην Οδησσό λόγω της περίεργης καταστάσεως, σε μια πρωτοφανή για τα χρονικά κίνηση!
Σήμερα στην Κριμαία, μετά από εντολή του ρωσικού γενικού επιτελείου, οι ρωσικές δυνάμεις
ενεργοποίησαν τα πανίσχυρα πυραυλικά συγκροτήματα «Bal” και «Bastion”, τα οποία υλοποίησαν εκτοξεύσεις πυραύλων, σε μια προσομοίωση «βύθισης» νατοϊκών πλοίων, προκαλώντας πανικό στην συμμαχία.
Το πυραυλικό συγκρότημα Bal είναι ένα παράκτιο σύστημα πυραύλων που εκτοξεύει τον πανίσχυρο αντιπλοϊκό πύραυλο Kh-35, με δραστικό βεληνεκές 120 χιλιόμετρα, ενώ με τον πύραυλο Kh-35U μπορεί να φτάσει τα 260 χιλιόμετρα.
Ο Β-Bastion είναι ένα παράκτιο σύστημα πυραύλων με πυραύλους Yakhont/Onyx με εμβέλεια άνω των 600 χιλιομέτρων, το οποίο στην κυριολεξία «κλειδώνει» απόσταση έως τον Βόσπορο!
Ενώ οι Ρώσοι επιδεικνύουν τους πυραύλους τους, το ΝΑΤΟ αποφάσισε να αυξήσει την στρατιωτική παρουσία του στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου.
«Το ΝΑΤΟ παρακολουθεί την κατάσταση στη Μαύρη Θάλασσα και θα αυξήσει τη στρατιωτική του παρουσία στην περιοχή», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Jens Stoltenberg, κατά τη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.
«Πέρυσι αυξήσαμε την παρουσία πλοίων του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα. Έχουμε μια αποστολή εναέριας επιτήρησης στην περιοχή και υπάρχει επίσης μια πολυεθνική ταξιαρχία στη Ρουμανία», συνέχισε ο ίδιος.
Ο ίδιος σημείωσε ότι η Συμμαχία θα υποστηρίξει την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας και θα παράσχει κάθε πολιτική και στρατιωτική βοήθεια.
Η Ρωσία όμως μετά από εντολή του προέδρου Πούτιν επιδεικνύει στην Ουάσιγκτον ότι δεν ανεχθεί οτιδήποτε στην «αυλή της», τονίζοντας με όλους τους τρόπους ότι θα δράσει αμέσως σε οποιαδήποτε κίνηση του ΝΑΤΟ.
Για αυτό χθες πραγματοποιήθηκε δοκιμή του αντιβαλλιστικού πυραυλικού συστήματος A-135 το οποίο χρησιμοποιεί τον νέο πύραυλο τύπου PRS-1M.
Το αντιβαλλιστικό σύστημα Α-135 σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για να προστατεύει τον ευρύτερη περιοχή της Μόσχας από βαλλιστικούς διηπειρωτικούς πυραύλους.
Ο πύραυλος που δοκιμάστηκε στο Sary-Shagan του Καζακστάν μπορεί να εκτοξευτεί από υπόγειους εκτοξευτές είτε από κινητό εκτοξευτή.
Η Ρωσία δεν επιθυμεί τώρα, καμία αναμέτρηση με το ΝΑΤΟ, αλλά η ηγεσία της χώρας βλέπει ότι περικυκλώνεται συνεχώς από τις ΗΠΑ.
Οι κινήσεις αυτές της δύσης θα εξαναγκάσουν την Μόσχα να αντιδράσει, όπως είχε κάνει και η Σπάρτη από την συνεχή περικύκλωση της από την Αθήνα πριν την έναρξη του Πελοποννησιακού πολέμου, ο οποίος ήταν ένας από τους τρομερότερους πολέμους της ανθρώπινης ιστορίας.
Την ίδια στιγμή στο παιχνίδι έχει εισέλθει η Τουρκία που δεν επιθυμεί το ΝΑΤΟ δίπλα από τα σύνορα της.
Παρά τις φαινομενικά στενές διπλωματικές και αμυντικές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας τα τελευταία δύο χρόνια, η προσάρτηση της Κριμαίας εξακολουθεί να αποτελεί πηγή έντασης μεταξύ δύο χωρών λόγω των ανησυχιών της Τουρκίας για τους Τατάρους της Κριμαίας, μια εθνοτουρκική ομάδα που μιλάει μια διαφοροποιημένη διάλεκτο της τουρκικής γλώσσας.
Ο Ερντογάν δήλωσε αυτό το μήνα ότι η Τουρκία δεν αναγνώρισε και δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ουκρανό ομόλογό του, που πραγματοποιήθηκε μετά από συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα των Τατάρων της Κριμαίας που είτε έζησαν στην Κριμαία είτε είχαν φύγει από την κατοχή.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου