αυξήθηκε σημαντικά, εν όψει της τελικής επίθεσης στο Ιντλίμπ της Συρίας και τους φόβους που υπάρχουν για επίθεση των Δυτικών.
Ο στόλος αυτός είναι η πιο ισχυρή μάχιμη ναυτική δύναμη που η Ρωσία αναπτύσσει στην περιοχή από την αρχή του πολέμου στη Συρία και περιλαμβάνει εννέα πολεμικά πλοία ένα πλοίο ανεφοδιασμού στόλου και δύο συμβατικής πρόωσης υποβρύχια.
Αναλυτικότερα ο στολίσκος αποτελείται από τις φρεγάτες
• RFS Pytlivyy (808) κλάσης Krivak και ανήκει στον Στόλο της Μαύρης θάλασσας,
• RFS Admiral Essen (751) κλάσης Admiral Grigorovich και ανήκει στον Στόλο της Μαύρης θάλασσας,
• RFS Admiral Makarov (799) κλάσης Admiral Grigorovich και ανήκει στον Στόλο της Μαύρης θάλασσας,
• RFS Admiral Grigorovich (745) κλάσης Admiral Grigorovich και ανήκει στον Στόλο της Μαύρης θάλασσας
Επιπλέον περιλαμβάνει το καταδρομικό RFS Marshal Ustinov (055) κλάσης Slava που ανήκει στον Στόλο του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, το αντιτορπιλικό RFS Severomorsk (619) κλάσης Udaloy I που ανήκει στον Στόλο του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού και τρεις κορβέτες κλάσης Buyan-M.
Πρόκειται για τις κορβέτες
• RFS Vishny Volochyok (609) κλάσης Buyan-M η οποία ανήκει στο Στόλος της Μαύρης θάλασσας,
• RFS Grad Sviyazhsk (652) κλάσης Buyan-M η οποία ανήκει στο Στολίσκο της Κασπίας θάλασσας (μεταφορά μέσω ποταμού!)
• RFS Veliki Ustyug (651) κλάσης Buyan-M η οποία ανήκει στο Στολίσκο της Κασπίας θάλασσας.
Τέλος ο Ρωσικός Στόλος της Μεσογείου περιλαμβάνει τα υποβρύχια
• Velikiy Novgorod (B-268) κλάσης Improved Kilo 636.3 το οποίο ανήκει στο Στόλο της Μαύρης θάλασσας
• Kolpino (B-271) κλάσης Improved Kilo 636.3 το οποίο ανήκει στο Στόλο της Μαύρης θάλασσας και το πλοίο ανεφοδιασμού στόλου Ivan Bubnov κλάσης Boris Chilikin του Στόλου της Μαύρης θάλασσας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα πολλά από τα πλοία του Ρωσικού Στόλου καθώς και τα υποβρύχια διαθέτουν πυραύλους cruise Kalibr. Αποστολή των πλοίων αυτών είναι η παρεμπόδιση οποιασδήποτε απόπειρας των Αμερικανών να παρεμποδίσουν την τελική επίθεση των δυνάμεων της Δαμασκού στον θύλακα του Ιντλίμπ. Τα ρωσικά πλοία εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε επικείμενη επίθεση.
Το ερώτημα που προκύπτει από αυτή την κίνηση της Μόσχας, είναι αν οι Ρώσοι είναι αποφασισμένοι να ρισκάρουν μια σύγκρουση με τους Δυτικούς σε ενδεχόμενο αποτροπής δυτικής επίθεσης στη Συρία και αν οι Δυτικοί είναι αποφασισμένοι να ρισκάρουν μια σύγκρουση με τους Ρώσους πραγματοποιώντας την επίθεση.
Βέβαια οι Δυτικοί σε προηγούμενες επιθέσεις που πραγματοποίησαν στη Συρία δεν πείραξαν ρωσικούς στόχους, παρ όλα αυτά με το τέλος του πολέμου να πλησιάζει και με όλες τις πλευρές να αγωνίζονται για μια καλύτερη θέση στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν σίγουρα η κατάσταση είναι τεταμένη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου