Απαιτεί ελάχιστη ζάχαρη, οι μπανάνες και οι σταφίδες κάνουν τέλεια τη δουλειά.
Υλικά
- 2 μπανάνες ώριμες
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 1 πακετάκι μπέικιν πάουντερ (12 γραμμάρια)
- 1 αυγό
- 6 κουταλιές σούπας σταφίδες άσπρες Κορίνθου
- 6 κουταλιές της σούπας γάλα
- 120 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας Ρούμι
- 4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
- 1 πρέζα αλάτι
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- 1 ώρα πριν ξεκινήσετε βάλτε τις σταφίδες να μουλιάσουν σε ζεστό νερό με 2 κουταλιές ρούμι
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι –Φτιάξτε μια τρυπούλα στη μέση
- Βάλτο το γάλα να ζεσταθεί στην φωτιά, προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε για 3 λεπτά
- Στην τρυπούλα με το αλεύρι σπάστε το αυγό, ρίξτε το γάλα ακόμη ζεστό, προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε στο χέρι ή με μίξερ χειρός
- Πρέπει να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός –Προσθέστε τις σταφίδες
- Καθαρίστε τις μπανάνες, κόψτε τις σε ροδέλες και προσθέστε τις στον χυλό, ανακατέψτε ελαφρά
- Βουτυρώστε ένα ταψάκι και ρίξτε το μείγμα, ψήστε για 30-35 λεπτά
- Το κέηκ πρέπει να είναι ροδοψημένο και φουσκωμένο
- Αφήστε το 10 λεπτά να ξεκουραστεί και ρίξτε ζάχαρη άχνη για την παρουσίαση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου