Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Kέικ με μπανάνα, σταφίδες και ρούμι

Ελαφρύ, χειμωνιάτικο κέηκ, γιορτινό.

Απαιτεί ελάχιστη ζάχαρη, οι μπανάνες και οι σταφίδες κάνουν τέλεια τη δουλειά.

Υλικά
  • 2 μπανάνες ώριμες
  • 250 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 πακετάκι μπέικιν πάουντερ (12 γραμμάρια)
  • 1 αυγό
  • 6 κουταλιές σούπας σταφίδες άσπρες Κορίνθου
  • 6 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 120 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας Ρούμι
  • 4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
  • 1 ώρα πριν ξεκινήσετε βάλτε τις σταφίδες να μουλιάσουν σε ζεστό νερό με 2 κουταλιές ρούμι
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι –Φτιάξτε μια τρυπούλα στη μέση
  • Βάλτο το γάλα να ζεσταθεί στην φωτιά, προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε για 3 λεπτά
  • Στην τρυπούλα με το αλεύρι σπάστε το αυγό, ρίξτε το γάλα ακόμη ζεστό, προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε στο χέρι ή με μίξερ χειρός
  • Πρέπει να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός –Προσθέστε τις σταφίδες
  • Καθαρίστε τις μπανάνες, κόψτε τις σε ροδέλες και προσθέστε τις στον χυλό, ανακατέψτε ελαφρά
  • Βουτυρώστε ένα ταψάκι και ρίξτε το μείγμα, ψήστε για 30-35 λεπτά
  • Το κέηκ πρέπει να είναι ροδοψημένο και φουσκωμένο
  • Αφήστε το 10 λεπτά να ξεκουραστεί και ρίξτε ζάχαρη άχνη για την παρουσίαση

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...