Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ ζουμερό cup cake που μπορείτε να
κάνετε σε πολλά χρώματα.
Το γλάσσο με τη γεύση σοκολάτας σίγουρα είναι πιό ενδιαφέρον απο το γλάσσο ζάχαρης, και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε κέικ ή μπισκότα.
YΛΙΚΑ - Για 12 Cupcakes:
1 μεγάλο αυγό
180 γρ.Ζάχαρη
125 γρ. κρέμα γάλακτος
140 γρ. χλιαρό νερό
50 γρ. ηλιέλαιο
3/4 κ.γ. μπέικιν
1/2 κ.γ. σόδα
100γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο Van Houten
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κοσκινίζουμε σε μπώλ το αλεύρι μαζί με το κακάο και προσθέτουμε το μπέικιν και τη σόδα. Βάζουμε στο μίξερ το αυγό με τη ζάχαρη και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και το λάδι.
Χτυπάμε λίγο ακόμα και συνεχίζουμε ρίχνοντας το μίγμα των στερεών υλικών.
Στο τέλος προσθέτουμε και το νερό και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τις ειδικές θήκες μέχρι λίγο πάνω απο τη μέση. Ψήνουμε στους 160-170 για 20 λεπτά περίπου και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια κανάτα με χείλος για να γεμίσετε τις θήκες γιατί το μείγμα είναι αραιό.
πηγη
Το γλάσσο με τη γεύση σοκολάτας σίγουρα είναι πιό ενδιαφέρον απο το γλάσσο ζάχαρης, και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε κέικ ή μπισκότα.
YΛΙΚΑ - Για 12 Cupcakes:
1 μεγάλο αυγό
180 γρ.Ζάχαρη
125 γρ. κρέμα γάλακτος
140 γρ. χλιαρό νερό
50 γρ. ηλιέλαιο
3/4 κ.γ. μπέικιν
1/2 κ.γ. σόδα
100γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο Van Houten
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κοσκινίζουμε σε μπώλ το αλεύρι μαζί με το κακάο και προσθέτουμε το μπέικιν και τη σόδα. Βάζουμε στο μίξερ το αυγό με τη ζάχαρη και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και το λάδι.
Χτυπάμε λίγο ακόμα και συνεχίζουμε ρίχνοντας το μίγμα των στερεών υλικών.
Στο τέλος προσθέτουμε και το νερό και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τις ειδικές θήκες μέχρι λίγο πάνω απο τη μέση. Ψήνουμε στους 160-170 για 20 λεπτά περίπου και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια κανάτα με χείλος για να γεμίσετε τις θήκες γιατί το μείγμα είναι αραιό.
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου