Υλικά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
- 1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
- 1 κεσεδάκι τριμμένη φέτα
- 1 κεσεδάκι νόστιμο τυρί (κεφαλογραβιέρα, πεκορίνο, μετσοβόνε)
- 3 αυγά
- 400 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- δενδρολίβανο ή θυμάρι ή ψιλοκομμένο σχοινόπρασο μέσα στο μίγμα και σουσάμι ή μαυροκούκι.
Εκτέλεση
-Απλά ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζύ με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει μιά αφράτη ζύμη.
-Την αφήνεις μισή ώρα στο ψυγείο.
-Πλάθεις ανάμεσα στις παλάμες σου σε μικρά οβάλ ή στρογγυλά τυροπιτάκια.
-Βάζεις χαρτί ψησίματος στις δύο σχάρες του φούρνου και ακουμπάς τα τυροπιτάκια εκεί με μία απόσταση 2-3 εκατοστά μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο.
-Τα πασπαλίζεις με το σουσάμι ή το μαυροκούκι ή και τα δύο.
-Ψήνεις με αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά.
-Την αφήνεις μισή ώρα στο ψυγείο.
-Πλάθεις ανάμεσα στις παλάμες σου σε μικρά οβάλ ή στρογγυλά τυροπιτάκια.
-Βάζεις χαρτί ψησίματος στις δύο σχάρες του φούρνου και ακουμπάς τα τυροπιτάκια εκεί με μία απόσταση 2-3 εκατοστά μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο.
-Τα πασπαλίζεις με το σουσάμι ή το μαυροκούκι ή και τα δύο.
-Ψήνεις με αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά.
twominutesangie