Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Τα πιο εύκολα και νόστιμα τυροπιτάκια χωρίς να ανοίξεις φύλο!


Τα συγκεκριμένα τυροπιτάκια είναι πανεύκολα για δυό λόγους : πρώτον, γιατί το πιο πιθανό είναι ότι έχεις όλα τα υλικά σπίτι σου και, δεύτερον δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη τεχνική, ούτε δίπλωμα, ούτε άνοιγμα φύλου, ούτε ζύγισμα, η γεύση του δε είναι θεϊκή!
Υλικά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
  • 1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
  • 1 κεσεδάκι τριμμένη φέτα
  • 1 κεσεδάκι νόστιμο τυρί (κεφαλογραβιέρα, πεκορίνο, μετσοβόνε)
  • 3 αυγά
  • 400 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • δενδρολίβανο ή θυμάρι ή ψιλοκομμένο σχοινόπρασο μέσα στο μίγμα και σουσάμι ή μαυροκούκι.
Εκτέλεση
-Απλά ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζύ με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει μιά αφράτη ζύμη.

-Την αφήνεις μισή ώρα στο ψυγείο.

-Πλάθεις ανάμεσα στις παλάμες σου σε μικρά οβάλ ή στρογγυλά τυροπιτάκια.

-Βάζεις χαρτί ψησίματος στις δύο σχάρες του φούρνου και ακουμπάς τα τυροπιτάκια εκεί με μία απόσταση 2-3 εκατοστά μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο.

-Τα πασπαλίζεις με το σουσάμι ή το μαυροκούκι ή και τα δύο.

-Ψήνεις με αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά.
 twominutesangie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...