Μεγάλος
προβληματισμός επικρατεί στο Μαξίμου κατά πληροφορίες που δεν
επιβεβαιώνονται επισήμως,μετά απο πληροφορίες της ΕΥΠ ότι οι Χρυσαυγίτες
προετοιμάζουν πραξικόπημα.
Για το θέμα τηρείται απόλυτη μυστικότητα και έχουν ενημερωθεί, πάντα κατά ιτς ίδιες διαρροές, ο πρωθυπουργός, δύο τουλάχιστον σύμβουλοι του, ο υπουργός Αμυνας Δ. Αβρμαόπουλος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας
Η ανησυχία έχει αυξηθεί μετά τις σχετικές πληροφορίες ότι η Χρυσή Αυγή εκτός από τα δικά της «Τάγματα εφόδου» έχει κατορθώσει να εισχωρήσει βαθιά στις Ενοπλες Δυνάμεις και την ΕΛ.ΑΣ.
Ισως γι' αυτό έγιναν αιφνίδια σήμερα οι απομακρύνσεις ανώτατων και ανωτέρων αξιωματικών της αστυνομίας και διατάχθηκε ΕΔΕ στις Ενοπλες Δυνάμεις.
Το spirospero.gr μεταφέρει αυτές τις πληροφορίες με κάθε επιφύλαξη.
Οσο και αν μοιάζει απίστευτο για την σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκή πολιτική πραγματικότητα ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δε θα πρέπει κανείς να παραβλέψει μια σειρά από γεγονότα που δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά.
Η κλιμάκωση των επιθετικών ενεργειών μελών της Χρυσής Αυγής μοιάζει αδικαιολόγητη καθώς το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου διένυε μέχρι πρότινος μια περίοδο υψηλών δημοσκοπικών ποσοστών –κατά πολλούς υψηλότερων από αυτά που δημοσιοποιούνταν- με καταγεγραμμένη ανοδική τάση ενώ εμφάνιζε και χαρακτηριστικά προσαρμογής στα κοινοβουλευτικά ήθη.
Σε αυτό το κλίμα πολιτικής ευφορίας η Χρυσή Αυγή έδειξε να χύνει την καρδάρα με το γάλα, με τα επεισόδια στο Μελιγαλά και την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και με αποκορύφωμα (;) τη δολοφονία του Παύλου Φϋσσα.
Απορρίπτοντας την θεωρία του τυχαίου, αφού η ακολουθία των πράξεων βίας της Χρυσής Αυγής παρουσιάζει κλιμάκωση, δημιουργείται το ερώτημα: ποια στρατηγική μπορεί να έχει χαράξει το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου. Μήπως τελικός στόχος της Χρυσής Αυγής είναι να οδηγήσει το κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα σε «ακραίες» αντιδράσεις, όπως το να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου και να φυλακιστούν κορυφαία στελέχη του για να ακολουθήσει στη συνέχεια «ξεσηκωμός» της «λαϊκής βάση» του κόμματος σε όλη την Ελλάδα, κινητοποιώντας τα «Τάγματα Εφόδου» και τους... θύλακες με τα «σταγονίδια», αν αληθεύει η ύπαρξη τους.
Μια τέτοια δραματική εξέλιξη, θα μπορούσε να διαρκέσει μόνο λίγες ώρες, αφού είναι δεδομένη η εμπέδωση της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας στους πολίτες, τα Σώματα Ασφαλείας και το Στρατό.
Ωστόσο η σύντομη αυτή πολιτική «ανωμαλία» θα έβαζε την Ελλάδα σε βαθιά οικονομική κατάψυξη, θα την τοποθετούσε στο περιθώριο των ευρωπαϊκών εξελίξεων και θα «νομιμοποιούσε» οποιαδήποτε διεθνή αρχή να εφαρμόσει το βαθύτερο, αντιλαϊκότερο και πλέον περιοριστικό οικονομικά και αναπτυξιακά πρόγραμμα γυρίζοντας τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω.
Και στη συνέχεια η απειλή επανάληψης του φαινομένου της «ανωμαλίας», που ως σήμερα μοιάζει φανταστικό εφιαλτικό σενάριο, θα ακρωτηρίαζε εν τη γενέσει της την όποια κοινωνική αντίδραση.
Μια τέτοια δραματική εξέλιξη ταυτόχρονα, θα λειτουργούσε και ως «παράδειγμα» προς αποφυγή για τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που βιώνουν την οικονομική κρίση, εξαλείφοντας τις πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις που προκαλεί και σε αυτές τις χώρες η επιβολή και αυτές σκληρών προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής. πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου