Τι θα φέρει στο ΠΑΣΟΚ μια νέα εκλογική αναμέτρηση σε ένα μήνα;
Την ιστορία την γράφουν πάντα οι νικητές. Αλλά, οι ηττημένοι καιροφυλακτούν και εκδικούνται. Λαός ο οποίος δεν έχει μνήμη δεν έχει και μέλλον.
θα μπορούσαμε λοιπόν, να πούμε, ότι τρεις είναι οι βασικές παραλλαγές υπό τις οποίες έκανε την εμφάνισή του στο προσκήνιο της ιστορικής εμπειρίας ο “Σοσιαλισμός”, ως πολιτική ιδεολογία αλλά και ώς κοινωνική εφαρμογή :
- Η μαρξιστική παραλλαγή, που εγκαθιδρύθηκε στη Ρωσία τον Οκτώβριο του 1917 με τον Λένιν. Οι πρωτεργάτες όμως του σπουδαίου αυτού ιστορικού εγχειρήματος αρνήθηκαν να στηρίξουν την εξουσία τους σε δυνάμεις πέραν του κομμουνιστικού κόμματος, ο πλήρης έλεγχος του οποίου συν τω χρόνω περιήλθε στην απόλυτη κυριαρχία ενός ανθρώπου, του Ιωσήφ Στάλιν, που διαδέχθηκε τον Λένιν μετά τον θάνατό του στην ηγεσία του ΚΚΣΕ.
Έτσι η μορφή αυτή του σοσιαλισμού, λόγω της μονοκομματικής κυρίως διάρθρωσής της, εκφυλίστηκε σε ολοκληρωτικό καθεστώς, όχι και απο τα καλύτερα, τα οποία, γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.
- Ο Δημοκρατικός Σοσιαλισμός αντίθετα, επηρεασμένος από το πάθημα της ρωσικής εμπειρίας, εμμένει στη σύζευξη της Ατομικής Ελευθερίας με την Κοινωνική Δικαιοσύνη, την οποία (σύζευξη) μόνο η πολυκομματική διάρθρωση, μπορεί να εγγυηθεί.
Με αυτήν την οργανωτική και λειτουργική συνθήκη η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία πραγματοποίησε σαρωτική πορεία είτε ως μαζικό κίνημα είτε ως δύναμη εξουσίας στην Ευρώπη: Τη Σκανδιναβική, όπου διαχειρίστηκε επί δεκαετίες τις τύχες τριών χωρών (Σουηδία, Δανία, Νορβηγία), την Κεντρική (Γερμανία, Αυστρία) και την Νότια (Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία).
- Η τρίτη παραλλαγή του Σοσιαλισμού, η λεγόμενη και “τριτοκοσμική”, αποτελεί παράφραση των δύο προηγουμένων. Εμφανίστηκε σε χώρες του Τρίτου Κόσμου (Λιβύη, Συρία, Ιράκ κλπ ), και στην πραγματικότητα χρησιμοποιήθηκε ως κάλυμμα για να περάσουν σκληρές, στρατιωτικές ενίοτε δικτατορίες.
Η πτώση του δικτατορικού καθεστώτος στην Ελλάδα το 1974, και η μετάβαση σε δημοκρατικό καθεστώς, ονομάστηκε μεταπολιτευτική περίοδος η οποία διήρκησε 37 χρόνια. Την χώρα την κυβέρνησαν ουσιαστικά δύο κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, εναλλασόμενα στην εξουσία, αξιοποιώντας έντεχνα την αντιδικτατορική διάθεση και την δημοκρατική πίστη του λαού μας.
Επί 37 χρόνια οι περισσότεροι πολίτες αυτής της χώρας, πίστευαν ότι η οικονομική ευμάρεια στον τόπο, προήρχετο κυρίως απο τις πολιτικές τις οποίες εφήρμοζαν τα κόμματα εξουσίας, πολιτικές οι οποίες ανακατένημαν τον πλούτο της χώρας ανάλογα και δίκαια πρός τον εργαζόμενο Ελληνα πολίτη.
Δυστυχώς όμως, ήταν ένα “όνειρο” το οποίο κράτησε πολύ, και για το οποίο εδώ και τρία χρόνια περίπου, καλούμεθα, οι περισσότεροι Έλληνες, και οι επόμενες γενιές μας, να εξοφλήσουμε ένα χρέος το οποίο δεν δημιουργήσαμε, δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχε, και τελικά απεδείχθη ότι έγινε για να γίνουν πλουσιότεροι, κάποιοι “αστοί” και πολιτικάντηδες, απο τα δανεικά είς βάρος και δια λογαριασμόν μας.
Ας έρθουμε όμως στα σημερινά, στα καθ’ημάς, λέγοντας, ότι οι εκλογές της 06-05-2012 τελείωσαν και τα αποτελέσματα είναι τοις πασι γνωστά, όπως και το ότι ξεκίνησε η διαδικασία την οποίαν προβλέπει το Σύνταγμα, των διερευνητικών εντολών.
Η ετυμηγορία του Ελληνικού λαού ανακοινώθηκε στο πολιτικό προσωπικό της χώρας, και ο κάθε κομματικός οργανισμός προσπαθεί να “μεταφράσει” την εντολή καθ’όν τρόπο τον εξυπηρετεί, όπερ σημαίνει ότι κάποιοι ακόμη δεν αντελήφθησαν, ή δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι καταδικάσθηκε η “πονηριά”, το ψέμμα”, ο πολιτικαντισμός, και εν ολίγοις η υποτέλεια και η ανικανότητα των δύο παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Ακόμη προσπαθούν να εγκλωβίσουν με “κουτοπονηριές” την εντολή του Ελληνικού λαού σε προσωπικές λογικές, και φιλοδοξίες, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι η Ελληνική κοινωνία τούς καταδίκασε σε ότι αφορά τις πολιτικές και τις φιλοδοξίες τους.
“Θετικός σε κυβέρνηση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα του κ. Τσίπρα να έχει τον πρώτο λόγο, εμφανίστηκε ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος” γραφει το newsbomb.gr.
Ο κ. Κουκουλόπουλος δηλώνει ανερυθρίαστα: «Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί κι εμείς δε θέτουμε ως προϋπόθεση να συμμετάσχουμε στην κυβέρνηση, θα τη στηρίξουμε όμως με ψήφο εμπιστοσύνης, αν διευκρινιστούν ορισμένα ζητήματα όπως η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η ρευστότητα στην αγορά και η ενδεχόμενη καταγγελία της δανειακης σύμβασης».
Προσπαθώντας να μεταφράσω την δήλωση του κ. Κουκουλόπουλου, αναδεικνύοντας πιθανές προθέσεις αλλά και πιθανές κρυφές και “μύχιες” σκέψεις περί του τί κυρίως “ενδιαφέρει”, τούς πολιτικούς συνοδοιπόρους, της κ. Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί καταλήγω με την κοινή λογική στο εξής συμπέρασμα :
Η πρεμούρα του ότι πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα υποκρύπτει την αγωνία της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, εις το να διασφαλίσουν ότι η χώρα δεν θα πάει σύντομα σε επαναληπτικές εκλογές, διότι τό πιθανότερο αποτέλεσμα θα είναι το 13.5% του ΠΑΣΟΚ, να πάει σε μονοψήφιο νούμερο, συγχρόνως θα “εξαρτήσουν” τον κ. Τσίπρα από την “μνημονιακή” πολιτική λογική, ελέγχοντάς τον πλήρως, εντός της βουλής, διότι θα εξαρτάται απόλυτα απο την ψήφο “εμπιστοσύνης” του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ, με τελική στόχευση να τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα στο εκλογικό σώμα.
“Το «γάντι» στην Αριστερά και ειδικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ πέταξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών για τη συγκρότηση κυβέρνησης.
Ακολούθως ετέθησαν δημοσίως οι πέντε όροι του κ. Ε. Βενιζέλου:
Πρώτος όρος είναι η συμμετοχή των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, κάτι που καθιστά αναγκαία τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και της Νέας Δημοκρατίας.
Δεύτερος όρος, το ΠΑΣΟΚ δεν θέτει ως όρο για τη συγκρότηση κυβέρνησης τη συμμετοχή στελεχών του. «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης και να παράσχουμε τη στήριξή μας. Ο λαός έχει εκφράσει την επιθυμία και την προτίμηση να αλλάξουν τα πρόσωπα αυτών που διαχειρίζονται την κρίση», προσέθεσε.
Τρίτος όρος είναι ο νέος πρωθυπουργός να είναι πρόσωπο ευρείας αποδοχής, που θα έχει την τάση αναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.
Τέταρτος όρος, το όριο της συνεργασίας να διασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και
Πέμπτος όρος, μια σειρά θεμάτων στα οποία εκτιμά ότι θα πρέπει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση.
«Ο ελληνικός λαός δεν έδωσε καθαρή εντολή σε κανέναν. Πρέπει να διερευνηθεί το ενδεχόμενο κυβέρνησης στην οποία θα μετέχουν τα κόμματα εκείνα που έχουν φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό» είπε ο κ. Βενιζέλος.
«Ο ελληνικός λαός σήμερα άλλαξε ριζικά το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού δεν φέρνει το τέλος της κρίσης. Η κρίση βρίσκεται δυστυχώς σε πλήρη εξέλιξη.
Τάδε έφη ο κ. Ε. Βενιζέλος, είναι προφανές ότι εδώ λειτούργησε η λήθη!!! Του το ξαναθυμίζουμε, το ΠΑΣΟΚ το 2009, είχε εκλογική δύναμη 44% του εκλογικού σώματος, σήμερα έχει 13%.
Το ΠΑΣΟΚ ΈΧΑΣΕ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ 31 % και παραδίδει μία χώρα πτωχευμένη και υποτελή. Παρέλαβε κράτος και παραδίδει ευρωπαικό προτεκτοράτο, δανειζόμενος και παραφράζοντας την ρήση του αείμνηστου Τάσου Παπαδόπουλου.
Η μόνη διέξοδος που βρήκε ο κ. Βενιζέλος, ως πιθανή σανίδα σωτηρίας του κόμματός του, που κατακρημνίστηκε εκλογικά, ήταν να επιδιώξει μια συνεννόηση με τον αρχηγό της Ν.Δ. που όπως όλα δείχνουν έτσι και έγινε.
Και αντί να παραιτηθούν σύσσωμοι, ο πρόεδρος και η ηγετική ομάδα στο ΠΑΣΟΚ, ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, οι περιφερειακές επιτροπές, οι νομαρχιακές επιτροπές, κτλ, και να παραχωρήσουν οικιοθελώς το κόμμα σε άλλες πολιτικές λογικές και στοχεύσεις, ώς έμπρακτη απόδειξη της αποτυχίας τους, έχουν το θράσσος να υποβάλλουν και όρους, προσπαθώντας την ύστατη στιγμή να περισώσουν τα κομματικά τους σαρκία.
Τη βούλησή του να καταθέσει πρόταση για τη συγκρότηση κυβέρνησης “εθνικής σωτηρίας”, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.
«Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε πρόταση για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με μόνο δύο προϋποθέσεις. Παραμονή της χώρας στο ευρώ και την τροποποίηση των πολιτικών του μνημονίου ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής το ΠΑΣΟΚ μέσα στον πανικό του αναζητά “κυβέρνηση Εθνικής ενότητος” και η ΝΔ “κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας”.
Τώρα τι διαφορά έχει η μία πρόταση από την άλλη εκτιμώ ότι κάποια στιγμή θα μας εξηγήσουν και εμάς τούς “ιθαγενείς”.
Με απλή ανάγνωση των δηλώσεων κατανοεί ο αναγνώστης ότι υπάρχει συνεννόηση και πολιτική ταύτιση των δύο, ούτως ώστε να επιτύχουν, αυτό το οποίο απεύχονται, δηλ. να μήν γίνουν επαναληπτικές εκλογές.
Βέβαια οφείλω να αναδείξω την σπουδή, την οποίαν επιδεικνύει όλο το “τέως” πολιτικό σύστημα, ούτως ώστε να διασφαλιστούν οι πραγματικοί του στόχοι, τους οποίους ο κ Κουκουλόπουλος τούς περιγράφει αναλυτικά.
Η ψήφος εμπιστοσύνης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, προυποθέτει την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, η ενδεχόμενη καταγγελία της δανειακής σύμβασης, και για το “ξεκάρφωμα” βάζει και την ρευστότητα στην αγορά.
Δηλαδή εν ολίγοις την μνημονιακή πολιτική. Δηλαδή το πρόβλημα της Ελλάδος είναι η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών κατά τον “σοσιαλιστή” κ. Κουκουλόπουλο και όχι η κατάντια στην οποίαν αυτός και οι συνοδοιπόροι του μάς οδήγησαν. Αυτό ζητά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, απο τον κ. Τσίπρα για να του παράσχει την ψήφο εμπιστοσύνης.
Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι πρέπει να πάμε σε επαναληπτικές εκλογές με στόχο να επιτευχθεί πλειοψηφικό ρεύμα των “αριστερών αντιμνημονιακών δυνάμεων” και να εκφραστεί μέσα απο την επόμενη βουλή.
Αυτή είναι η ετυμηγορία του Ελληνικού λαού, και αυτήν είναι υποχρεωμένο το πολιτικό προσωπικό της χώρας να ακολουθήσει. Διαφορετικά θα “σύρουν” την χώρα σε περιπέτειες έχοντας ώς μόνο όφελος την ικανοποίηση της μικροκομματικής και προσωπικής τους αλλαζονίας.
Ο Κεμάλ διαβεβαίωνε τα μέλη του επιτελείου του ότι, «oι Έλληνες, αυτό που εμείς δεν κατορθώσαμε, αυτοί οι ίδιοι θα μας το προσφέρουν μέσα στο πιάτο», λίγες ημέρες μετά τις μοιραίες εκλογές της 1ης Νοεμβρίου 1920.
Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που διαδέχθηκε τον οραματιστή Ελευθέριο Βενιζέλο, εγκλωβισμένη στην ίδια την πολιτική της και τυφλό σχεδόν, όργανο του Κωνσταντίνου, οδήγησε την περήφανη Στρατιά της Μικράς Ασίας στην ταπεινωτική ήττα και το Έθνος στη Μικρασιατική Τραγωδία.
Η μαρξιστική αντίληψη της ιδεολογίας υποστήριζε ότι οι κυριαρχούμενοι και τα αντικείμενα εκμετάλλευσης, υποτάσσονται εξαιτίας της έλλειψης γνώσεων, επειδή δηλαδή αγνοούν την θέση τους μέσα στο σύστημα.
Με απλά λόγια, είναι κυριαρχούμενοι, επειδή είναι αδαείς και είναι αδαείς επειδή είναι κυριαρχούμενοι.
Ο Πλάτων για να τεκμηριώσει την κριτική του στάση απέναντι στα υπάρχοντα, κατά την εποχή του, πολιτεύματα και την αναγκαιότητα της προτεινόμενης από αυτόν “Πολιτείας”, τα θεωρούσε ως αποτέλεσμα μιας πορείας κατάπτωσης από μια ειδυλλιακή από άποψη κοινωνικής συμβίωσης “πρώτη πολιτεία”, η οποία δεν διακατεχόταν από το «αμάρτημα» της πλεονεξίας και της αλαζονείας.
Στην εποχή μας οι υπερασπιστές της άρχουσας τάξης παρουσιάζουν τόσο αυτονόητη τη «φυσική» προέλευση της ανταγωνιστικής κοινωνίας της αγοράς και γενικότερα του καπιταλισμού, ώστε να μην γίνεται πια καμιά αναφορά σε αυτήν.
Στο πλαίσιο αυτής της λογικής όλες οι αρνητικές συνέπειες του καπιταλιστικού ανταγωνισμού όπως οι πόλεμοι, η οικολογική καταστροφή, η εκμετάλλευση, οι οικονομικές κρίσεις κλπ., αντιμετωπίζονται επίσης σαν να ήταν φυσικά φαινόμενα ώς νομοτελειακά αξιώματα.
Η υποτιθέμενη, αυτονόητη κατ’άλλους, αναγωγή της σημερινής πραγματικότητος, σε κάποια φυσική κατάσταση της ανθρωπότητας, στοχεύει στο να περάσει στην κοινή συνείδηση της Ελληνικής κοινωνίας, την αντίληψη ότι η “σύγχρονη τάξη πραγμάτων”, είναι μια αξεπέραστη αιώνια, αξιωματικού χαρακτήρα, πραγματικότητα, κάτι σαν το “πεπρωμένο φυγείν αδύνατον”. Αυτό προσπαθεί το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα να παγιώσει ώς κοινωνική και Εθνική αντίληψη.
Και το οποίο πρέπει να αποδεχτούμε ως μια νομοτελειακή αξεπέραστη κατάσταση και να συνεχίσουμε να το βιώνουμε αν όχι αδιαμαρτύρητα, στην κάθε περίπτωση σαν κάτι το αναπόφευκτο απέναντι στο οποίο δεν υπάρχει καμία άλλη προοπτική.
Είναι προφανές ότι επ’αυτού κατατείνει η “προπαγάνδα” του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καταθέτωντας το διλληματικού χαρακτήρα σύνθημα “ή ψηφίζετε τα δύο κόμματα της υποτέλειας και του μνημονίου, ή μάς βγάζουν εκτός Ευρώπης”.
Η καλλιέργεια αυτής της μοιρολατρίας αποτελεί ένα από τα βασικά ιδεολογικά όπλα του συστήματος στο οποίο και καλούμαστε να αντιπαρατεθούμε, προβάλλοντας τη μοναδική εφικτή εναλλακτική προοπτική, που δεν είναι άλλη από αυτήν του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
Μια προοπτική που απέναντι στον “λυκάνθρωπο” του νεοφιλελευθερισμού και του σύγχρονου καπιταλισμού, τοποθετεί την ανεμπόδιστα αναπτυσσόμενη κοινωνική ατομικότητα, η οποία και συνάδει με την “ουσία’ της ύπαρξης του ανθρώπου.
O Γενικός Δείκτης Τιμών του ΧΑΑ, υποχώρησε και σήμερα κατά 3,62% στις 620,54 μονάδες, ενώ χθες οι απώλειες άγγιξαν το 6,7%, με συνέπεια οι συνολικές απώλειες των δύο ημερών να ξεπερνούν το 10%. Όλα αυτά καθώς οι Τραπεζίτες “πουλούσαν” σαν τρελοί μετά τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα που ζήτησε λογαριασμό για τα 200 δισ. που έχουν πάρει οι Τραπεζίτες.
Νά γιατί τούς ενδιαφέρει τους “σοσιαλ(η)στές του ΠΑΣΟΚ η εξασφάλιση της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, υποστηρίζουν έμπρακτα τα συμφέροντα των εργαζομένων οι άνθρωποι, και εμείς δεν τούς το αναγνωρίζουμε.!!!
Εμπρός λοιπόν για επαναληπτικές εκλογές για την δημιουργία πλειοψηφικού ρεύματος διαφορετικής πολιτικής αντίληψης, αυτής του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
Οι Ελληνες έχουν μνήμη !!!
aegeantimes.gr
filologos10.wordpress.com
Την ιστορία την γράφουν πάντα οι νικητές. Αλλά, οι ηττημένοι καιροφυλακτούν και εκδικούνται. Λαός ο οποίος δεν έχει μνήμη δεν έχει και μέλλον.
θα μπορούσαμε λοιπόν, να πούμε, ότι τρεις είναι οι βασικές παραλλαγές υπό τις οποίες έκανε την εμφάνισή του στο προσκήνιο της ιστορικής εμπειρίας ο “Σοσιαλισμός”, ως πολιτική ιδεολογία αλλά και ώς κοινωνική εφαρμογή :
- Η μαρξιστική παραλλαγή, που εγκαθιδρύθηκε στη Ρωσία τον Οκτώβριο του 1917 με τον Λένιν. Οι πρωτεργάτες όμως του σπουδαίου αυτού ιστορικού εγχειρήματος αρνήθηκαν να στηρίξουν την εξουσία τους σε δυνάμεις πέραν του κομμουνιστικού κόμματος, ο πλήρης έλεγχος του οποίου συν τω χρόνω περιήλθε στην απόλυτη κυριαρχία ενός ανθρώπου, του Ιωσήφ Στάλιν, που διαδέχθηκε τον Λένιν μετά τον θάνατό του στην ηγεσία του ΚΚΣΕ.
Έτσι η μορφή αυτή του σοσιαλισμού, λόγω της μονοκομματικής κυρίως διάρθρωσής της, εκφυλίστηκε σε ολοκληρωτικό καθεστώς, όχι και απο τα καλύτερα, τα οποία, γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.
- Ο Δημοκρατικός Σοσιαλισμός αντίθετα, επηρεασμένος από το πάθημα της ρωσικής εμπειρίας, εμμένει στη σύζευξη της Ατομικής Ελευθερίας με την Κοινωνική Δικαιοσύνη, την οποία (σύζευξη) μόνο η πολυκομματική διάρθρωση, μπορεί να εγγυηθεί.
Με αυτήν την οργανωτική και λειτουργική συνθήκη η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία πραγματοποίησε σαρωτική πορεία είτε ως μαζικό κίνημα είτε ως δύναμη εξουσίας στην Ευρώπη: Τη Σκανδιναβική, όπου διαχειρίστηκε επί δεκαετίες τις τύχες τριών χωρών (Σουηδία, Δανία, Νορβηγία), την Κεντρική (Γερμανία, Αυστρία) και την Νότια (Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία).
- Η τρίτη παραλλαγή του Σοσιαλισμού, η λεγόμενη και “τριτοκοσμική”, αποτελεί παράφραση των δύο προηγουμένων. Εμφανίστηκε σε χώρες του Τρίτου Κόσμου (Λιβύη, Συρία, Ιράκ κλπ ), και στην πραγματικότητα χρησιμοποιήθηκε ως κάλυμμα για να περάσουν σκληρές, στρατιωτικές ενίοτε δικτατορίες.
Η πτώση του δικτατορικού καθεστώτος στην Ελλάδα το 1974, και η μετάβαση σε δημοκρατικό καθεστώς, ονομάστηκε μεταπολιτευτική περίοδος η οποία διήρκησε 37 χρόνια. Την χώρα την κυβέρνησαν ουσιαστικά δύο κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, εναλλασόμενα στην εξουσία, αξιοποιώντας έντεχνα την αντιδικτατορική διάθεση και την δημοκρατική πίστη του λαού μας.
Επί 37 χρόνια οι περισσότεροι πολίτες αυτής της χώρας, πίστευαν ότι η οικονομική ευμάρεια στον τόπο, προήρχετο κυρίως απο τις πολιτικές τις οποίες εφήρμοζαν τα κόμματα εξουσίας, πολιτικές οι οποίες ανακατένημαν τον πλούτο της χώρας ανάλογα και δίκαια πρός τον εργαζόμενο Ελληνα πολίτη.
Δυστυχώς όμως, ήταν ένα “όνειρο” το οποίο κράτησε πολύ, και για το οποίο εδώ και τρία χρόνια περίπου, καλούμεθα, οι περισσότεροι Έλληνες, και οι επόμενες γενιές μας, να εξοφλήσουμε ένα χρέος το οποίο δεν δημιουργήσαμε, δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχε, και τελικά απεδείχθη ότι έγινε για να γίνουν πλουσιότεροι, κάποιοι “αστοί” και πολιτικάντηδες, απο τα δανεικά είς βάρος και δια λογαριασμόν μας.
Ας έρθουμε όμως στα σημερινά, στα καθ’ημάς, λέγοντας, ότι οι εκλογές της 06-05-2012 τελείωσαν και τα αποτελέσματα είναι τοις πασι γνωστά, όπως και το ότι ξεκίνησε η διαδικασία την οποίαν προβλέπει το Σύνταγμα, των διερευνητικών εντολών.
Η ετυμηγορία του Ελληνικού λαού ανακοινώθηκε στο πολιτικό προσωπικό της χώρας, και ο κάθε κομματικός οργανισμός προσπαθεί να “μεταφράσει” την εντολή καθ’όν τρόπο τον εξυπηρετεί, όπερ σημαίνει ότι κάποιοι ακόμη δεν αντελήφθησαν, ή δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι καταδικάσθηκε η “πονηριά”, το ψέμμα”, ο πολιτικαντισμός, και εν ολίγοις η υποτέλεια και η ανικανότητα των δύο παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Ακόμη προσπαθούν να εγκλωβίσουν με “κουτοπονηριές” την εντολή του Ελληνικού λαού σε προσωπικές λογικές, και φιλοδοξίες, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι η Ελληνική κοινωνία τούς καταδίκασε σε ότι αφορά τις πολιτικές και τις φιλοδοξίες τους.
“Θετικός σε κυβέρνηση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα του κ. Τσίπρα να έχει τον πρώτο λόγο, εμφανίστηκε ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος” γραφει το newsbomb.gr.
Ο κ. Κουκουλόπουλος δηλώνει ανερυθρίαστα: «Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί κι εμείς δε θέτουμε ως προϋπόθεση να συμμετάσχουμε στην κυβέρνηση, θα τη στηρίξουμε όμως με ψήφο εμπιστοσύνης, αν διευκρινιστούν ορισμένα ζητήματα όπως η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η ρευστότητα στην αγορά και η ενδεχόμενη καταγγελία της δανειακης σύμβασης».
Προσπαθώντας να μεταφράσω την δήλωση του κ. Κουκουλόπουλου, αναδεικνύοντας πιθανές προθέσεις αλλά και πιθανές κρυφές και “μύχιες” σκέψεις περί του τί κυρίως “ενδιαφέρει”, τούς πολιτικούς συνοδοιπόρους, της κ. Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί καταλήγω με την κοινή λογική στο εξής συμπέρασμα :
Η πρεμούρα του ότι πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα υποκρύπτει την αγωνία της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, εις το να διασφαλίσουν ότι η χώρα δεν θα πάει σύντομα σε επαναληπτικές εκλογές, διότι τό πιθανότερο αποτέλεσμα θα είναι το 13.5% του ΠΑΣΟΚ, να πάει σε μονοψήφιο νούμερο, συγχρόνως θα “εξαρτήσουν” τον κ. Τσίπρα από την “μνημονιακή” πολιτική λογική, ελέγχοντάς τον πλήρως, εντός της βουλής, διότι θα εξαρτάται απόλυτα απο την ψήφο “εμπιστοσύνης” του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ, με τελική στόχευση να τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα στο εκλογικό σώμα.
“Το «γάντι» στην Αριστερά και ειδικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ πέταξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών για τη συγκρότηση κυβέρνησης.
Ακολούθως ετέθησαν δημοσίως οι πέντε όροι του κ. Ε. Βενιζέλου:
Πρώτος όρος είναι η συμμετοχή των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, κάτι που καθιστά αναγκαία τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και της Νέας Δημοκρατίας.
Δεύτερος όρος, το ΠΑΣΟΚ δεν θέτει ως όρο για τη συγκρότηση κυβέρνησης τη συμμετοχή στελεχών του. «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης και να παράσχουμε τη στήριξή μας. Ο λαός έχει εκφράσει την επιθυμία και την προτίμηση να αλλάξουν τα πρόσωπα αυτών που διαχειρίζονται την κρίση», προσέθεσε.
Τρίτος όρος είναι ο νέος πρωθυπουργός να είναι πρόσωπο ευρείας αποδοχής, που θα έχει την τάση αναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.
Τέταρτος όρος, το όριο της συνεργασίας να διασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και
Πέμπτος όρος, μια σειρά θεμάτων στα οποία εκτιμά ότι θα πρέπει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση.
«Ο ελληνικός λαός δεν έδωσε καθαρή εντολή σε κανέναν. Πρέπει να διερευνηθεί το ενδεχόμενο κυβέρνησης στην οποία θα μετέχουν τα κόμματα εκείνα που έχουν φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό» είπε ο κ. Βενιζέλος.
«Ο ελληνικός λαός σήμερα άλλαξε ριζικά το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού δεν φέρνει το τέλος της κρίσης. Η κρίση βρίσκεται δυστυχώς σε πλήρη εξέλιξη.
Τάδε έφη ο κ. Ε. Βενιζέλος, είναι προφανές ότι εδώ λειτούργησε η λήθη!!! Του το ξαναθυμίζουμε, το ΠΑΣΟΚ το 2009, είχε εκλογική δύναμη 44% του εκλογικού σώματος, σήμερα έχει 13%.
Το ΠΑΣΟΚ ΈΧΑΣΕ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ 31 % και παραδίδει μία χώρα πτωχευμένη και υποτελή. Παρέλαβε κράτος και παραδίδει ευρωπαικό προτεκτοράτο, δανειζόμενος και παραφράζοντας την ρήση του αείμνηστου Τάσου Παπαδόπουλου.
Η μόνη διέξοδος που βρήκε ο κ. Βενιζέλος, ως πιθανή σανίδα σωτηρίας του κόμματός του, που κατακρημνίστηκε εκλογικά, ήταν να επιδιώξει μια συνεννόηση με τον αρχηγό της Ν.Δ. που όπως όλα δείχνουν έτσι και έγινε.
Και αντί να παραιτηθούν σύσσωμοι, ο πρόεδρος και η ηγετική ομάδα στο ΠΑΣΟΚ, ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, οι περιφερειακές επιτροπές, οι νομαρχιακές επιτροπές, κτλ, και να παραχωρήσουν οικιοθελώς το κόμμα σε άλλες πολιτικές λογικές και στοχεύσεις, ώς έμπρακτη απόδειξη της αποτυχίας τους, έχουν το θράσσος να υποβάλλουν και όρους, προσπαθώντας την ύστατη στιγμή να περισώσουν τα κομματικά τους σαρκία.
Τη βούλησή του να καταθέσει πρόταση για τη συγκρότηση κυβέρνησης “εθνικής σωτηρίας”, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.
«Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε πρόταση για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με μόνο δύο προϋποθέσεις. Παραμονή της χώρας στο ευρώ και την τροποποίηση των πολιτικών του μνημονίου ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής το ΠΑΣΟΚ μέσα στον πανικό του αναζητά “κυβέρνηση Εθνικής ενότητος” και η ΝΔ “κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας”.
Τώρα τι διαφορά έχει η μία πρόταση από την άλλη εκτιμώ ότι κάποια στιγμή θα μας εξηγήσουν και εμάς τούς “ιθαγενείς”.
Με απλή ανάγνωση των δηλώσεων κατανοεί ο αναγνώστης ότι υπάρχει συνεννόηση και πολιτική ταύτιση των δύο, ούτως ώστε να επιτύχουν, αυτό το οποίο απεύχονται, δηλ. να μήν γίνουν επαναληπτικές εκλογές.
Βέβαια οφείλω να αναδείξω την σπουδή, την οποίαν επιδεικνύει όλο το “τέως” πολιτικό σύστημα, ούτως ώστε να διασφαλιστούν οι πραγματικοί του στόχοι, τους οποίους ο κ Κουκουλόπουλος τούς περιγράφει αναλυτικά.
Η ψήφος εμπιστοσύνης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, προυποθέτει την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, η ενδεχόμενη καταγγελία της δανειακής σύμβασης, και για το “ξεκάρφωμα” βάζει και την ρευστότητα στην αγορά.
Δηλαδή εν ολίγοις την μνημονιακή πολιτική. Δηλαδή το πρόβλημα της Ελλάδος είναι η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών κατά τον “σοσιαλιστή” κ. Κουκουλόπουλο και όχι η κατάντια στην οποίαν αυτός και οι συνοδοιπόροι του μάς οδήγησαν. Αυτό ζητά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, απο τον κ. Τσίπρα για να του παράσχει την ψήφο εμπιστοσύνης.
Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι πρέπει να πάμε σε επαναληπτικές εκλογές με στόχο να επιτευχθεί πλειοψηφικό ρεύμα των “αριστερών αντιμνημονιακών δυνάμεων” και να εκφραστεί μέσα απο την επόμενη βουλή.
Αυτή είναι η ετυμηγορία του Ελληνικού λαού, και αυτήν είναι υποχρεωμένο το πολιτικό προσωπικό της χώρας να ακολουθήσει. Διαφορετικά θα “σύρουν” την χώρα σε περιπέτειες έχοντας ώς μόνο όφελος την ικανοποίηση της μικροκομματικής και προσωπικής τους αλλαζονίας.
Ο Κεμάλ διαβεβαίωνε τα μέλη του επιτελείου του ότι, «oι Έλληνες, αυτό που εμείς δεν κατορθώσαμε, αυτοί οι ίδιοι θα μας το προσφέρουν μέσα στο πιάτο», λίγες ημέρες μετά τις μοιραίες εκλογές της 1ης Νοεμβρίου 1920.
Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που διαδέχθηκε τον οραματιστή Ελευθέριο Βενιζέλο, εγκλωβισμένη στην ίδια την πολιτική της και τυφλό σχεδόν, όργανο του Κωνσταντίνου, οδήγησε την περήφανη Στρατιά της Μικράς Ασίας στην ταπεινωτική ήττα και το Έθνος στη Μικρασιατική Τραγωδία.
Η μαρξιστική αντίληψη της ιδεολογίας υποστήριζε ότι οι κυριαρχούμενοι και τα αντικείμενα εκμετάλλευσης, υποτάσσονται εξαιτίας της έλλειψης γνώσεων, επειδή δηλαδή αγνοούν την θέση τους μέσα στο σύστημα.
Με απλά λόγια, είναι κυριαρχούμενοι, επειδή είναι αδαείς και είναι αδαείς επειδή είναι κυριαρχούμενοι.
Ο Πλάτων για να τεκμηριώσει την κριτική του στάση απέναντι στα υπάρχοντα, κατά την εποχή του, πολιτεύματα και την αναγκαιότητα της προτεινόμενης από αυτόν “Πολιτείας”, τα θεωρούσε ως αποτέλεσμα μιας πορείας κατάπτωσης από μια ειδυλλιακή από άποψη κοινωνικής συμβίωσης “πρώτη πολιτεία”, η οποία δεν διακατεχόταν από το «αμάρτημα» της πλεονεξίας και της αλαζονείας.
Στην εποχή μας οι υπερασπιστές της άρχουσας τάξης παρουσιάζουν τόσο αυτονόητη τη «φυσική» προέλευση της ανταγωνιστικής κοινωνίας της αγοράς και γενικότερα του καπιταλισμού, ώστε να μην γίνεται πια καμιά αναφορά σε αυτήν.
Στο πλαίσιο αυτής της λογικής όλες οι αρνητικές συνέπειες του καπιταλιστικού ανταγωνισμού όπως οι πόλεμοι, η οικολογική καταστροφή, η εκμετάλλευση, οι οικονομικές κρίσεις κλπ., αντιμετωπίζονται επίσης σαν να ήταν φυσικά φαινόμενα ώς νομοτελειακά αξιώματα.
Η υποτιθέμενη, αυτονόητη κατ’άλλους, αναγωγή της σημερινής πραγματικότητος, σε κάποια φυσική κατάσταση της ανθρωπότητας, στοχεύει στο να περάσει στην κοινή συνείδηση της Ελληνικής κοινωνίας, την αντίληψη ότι η “σύγχρονη τάξη πραγμάτων”, είναι μια αξεπέραστη αιώνια, αξιωματικού χαρακτήρα, πραγματικότητα, κάτι σαν το “πεπρωμένο φυγείν αδύνατον”. Αυτό προσπαθεί το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα να παγιώσει ώς κοινωνική και Εθνική αντίληψη.
Και το οποίο πρέπει να αποδεχτούμε ως μια νομοτελειακή αξεπέραστη κατάσταση και να συνεχίσουμε να το βιώνουμε αν όχι αδιαμαρτύρητα, στην κάθε περίπτωση σαν κάτι το αναπόφευκτο απέναντι στο οποίο δεν υπάρχει καμία άλλη προοπτική.
Είναι προφανές ότι επ’αυτού κατατείνει η “προπαγάνδα” του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καταθέτωντας το διλληματικού χαρακτήρα σύνθημα “ή ψηφίζετε τα δύο κόμματα της υποτέλειας και του μνημονίου, ή μάς βγάζουν εκτός Ευρώπης”.
Η καλλιέργεια αυτής της μοιρολατρίας αποτελεί ένα από τα βασικά ιδεολογικά όπλα του συστήματος στο οποίο και καλούμαστε να αντιπαρατεθούμε, προβάλλοντας τη μοναδική εφικτή εναλλακτική προοπτική, που δεν είναι άλλη από αυτήν του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
Μια προοπτική που απέναντι στον “λυκάνθρωπο” του νεοφιλελευθερισμού και του σύγχρονου καπιταλισμού, τοποθετεί την ανεμπόδιστα αναπτυσσόμενη κοινωνική ατομικότητα, η οποία και συνάδει με την “ουσία’ της ύπαρξης του ανθρώπου.
O Γενικός Δείκτης Τιμών του ΧΑΑ, υποχώρησε και σήμερα κατά 3,62% στις 620,54 μονάδες, ενώ χθες οι απώλειες άγγιξαν το 6,7%, με συνέπεια οι συνολικές απώλειες των δύο ημερών να ξεπερνούν το 10%. Όλα αυτά καθώς οι Τραπεζίτες “πουλούσαν” σαν τρελοί μετά τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα που ζήτησε λογαριασμό για τα 200 δισ. που έχουν πάρει οι Τραπεζίτες.
Νά γιατί τούς ενδιαφέρει τους “σοσιαλ(η)στές του ΠΑΣΟΚ η εξασφάλιση της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, υποστηρίζουν έμπρακτα τα συμφέροντα των εργαζομένων οι άνθρωποι, και εμείς δεν τούς το αναγνωρίζουμε.!!!
Εμπρός λοιπόν για επαναληπτικές εκλογές για την δημιουργία πλειοψηφικού ρεύματος διαφορετικής πολιτικής αντίληψης, αυτής του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
Οι Ελληνες έχουν μνήμη !!!
aegeantimes.gr
filologos10.wordpress.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου